Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το Pin Project αναζητά χρηματοδότηση στο RocketHub

Τι είναι το Crowdfunding;

Η λέξη είναι σύνθετη από το crowd (πλήθος) και funding (χρηματοδότηση). Πρακτικά πρόκειται για διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες-ιστοσελίδες, οι οποίες φιλοξενούν διάφορα φιλόδοξα projects που έχουν να κάνουν με τέχνη, τεχνολογία, επιστήμη κλπ. Ο καθένας λοιπόν που αναζητά χρηματοδότηση, "ανεβάζει" το δικό του πλάνο-σχέδιο και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αναζητά χρηματοδότηση, θέτει ένα ποσό-στόχο και ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο δύναται να συγκεντρωθεί το ποσό. Σε αντάλλαγμα, ο αιτών τη χρηματοδότηση ορίζει κάποια συμβολικά ανταλλάγματα ανάλογα με τα ποσά που λαμβάνει.

Γενικότερα, η πρακτική του crowdfunding δεν είναι χορηγία αλλά μία αμφίδρομη ανταλλαγή μεταξύ των δύο μερών και βασίζεται καθαρά στην οικειοθελή συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στα project που αναζητούν χρηματοδότηση.


Τι σχέση έχει το The Pin Project με το Crowdfunding:

Όπως έχει γίνει γνωστό και στο παρελθόν, το ταξίδι αυτό βασίζεται αποκλειστικά σε προσωπικές καταθέσεις και εισοδήματα ενώ τόσο η προετοιμασία όσο και τα καθημερινά μας έξοδα (καύσιμα, συντήρηση αυτοκινήτου, βίζες, διαμονή, σίτιση και μεταφορές) χρηματοδοτούνται από αυτά και ο χρόνος, οι μέχρι τώρα αναποδιές και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Στην προσπάθειά μας να παρατείνουμε το ταξίδι αυτό, συμμετέχουμε και μεις με το δικό μας ταξιδιωτικό project (The Pin Project: Traveliving around the world) αναζητώντας ένα σεβαστό ποσό που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε στην Ασία δίνοντας παράλληλα συμβολικά ανταλλάγματα σε αρκετούς συμμετέχοντες ανάλογα με την συνεισφορά τους. Στην ιστοσελίδα RocketHub, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την πρακτική του crowdfunding και μπορείτε να βρείτε και τη δική μας εκστρατεία χρηματοδότησης. Παρακάτω ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στη συμμετοχή μας.


Στόχος: 15.000 $ (≈ 11.500 €)

Χρονικό περιθώριο: 05 Σεπτεμβρίου 2013


  • Συμμετοχή με 5$ (≈ 3.8 €) : 1 καρτ ποστάλ με ιδιόχειρη αφιέρωση (οι πρώτοι 500)
  • Συμμετοχή με 20$ (≈ 15.3 €): 1 μαγνητάκι (δωρεάν αποστολή) (οι 50 πρώτοι)
  • Συμμετοχή με 60 $ (≈ 46.1 €): 1 σουβενίρ & 1 καρτ ποστάλ (δωρεάν αποστολή) (οι 10 πρώτοι)
  • Συμμετοχή με 150 $ (≈ 115.3 €): 1 φωτογραφικό άλμπουμ με υλικό από την Αφρική που θα τυπώσουμε με την άφιξή μας στην Ελλάδα. Θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά 3 αντίτυπα (οι 3 πρώτοι)
  • Συμμετοχή με 250 $ (≈ 192.3 €): 1 διαφημιστικό αυτοκόλλητο 20Χ20 στο αυτοκίνητο (απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες)
  • Συμμετοχή με 500 $ (≈ 384.6 €): 1 διαφημιστικό αυτοκόλλητο 40Χ40 στο αυτοκίνητο


Το σκεπτικό: 

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ταξιδεύει πολύς κόσμος. Είτε έχοντας πάρει την άδειά του και έχοντας "κλείσει" ένα τουριστικό πακέτο, είτε απλά μπαίνοντας στο αεροπλάνο κι όπου τον βγάλει η άκρη, είτε παίρνοντας μια μηχανή ή ένα τζιπάκι κι οργώνοντας την υφήλιο, ο κόσμος σε κάθε περίπτωση ταξιδεύει. Γεγονός όμως είναι ότι οι άνθρωποι είτε λόγω περιορισμένου χρόνου είτε λόγω περιορισμένων οικονομικών κάποια στιγμή επιστρέφουν στη βάση τους. Ακριβώς αυτή τη συνάρτηση (χρόνος & χρήμα) επεξεργαζόμαστε εμείς εδώ και ένα χρόνο! Έχοντας άπλετο χρόνο καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να περιορίζει το χωροχρόνο μας και οικονομικά διαθέσιμα ικανά να ταξιδεύουμε για κάποιο χρονικό διάστημα, προσπαθούμε να αποδείξουμε πως είναι να ζεις ταξιδεύοντας στον κόσμο (traveliving around the world). Για το λόγο αυτό, έχουμε εντάξει το project μας στην κατηγορία "κοινωνικό πείραμα", και ως τέτοιο βλέπουμε το ταξίδι αυτό κατά μια έννοια. 

Τελικά, τόσο το ταξίδι αυτό καθεαυτό όσο και το ιδεολογικό κομμάτι πίσω από αυτό συνιστούν μία μοναδική πρόκληση, η οποία μπορεί να αποκτήσει μία ξεχωριστή δυναμική αν τελικά ευοδωθεί ο στόχος των 15.000 δολαρίων.


Πατήστε εδώ για να πάρετε μέρος στην καμπάνια χρηματοδότησης.



13 σχόλια:

  1. Εδω στην Ελλαδα ρε φιλε δεν εχουμε να φαμε, απολυεται ο κοσμος, πηρα τελευταιο επιδομα ανεργειας περυσι, φετος κομενο στους εποχιακους, μαζευα εληες στην Κρητη με €30, οι Βουλγαροι περνανε €25, φετος το καλοκαιρι παλι εποχιακος, επιδομα δεν εχει & ευτυχως δουλευει & εποχιακη η γυναικα μου. Εχωμε να ταισουμε & ενα στομα 3 χρονων. Εσεις μου ανεβαζετε μια ιστορια & θελετε την ελεημοσυνη μας να δειτε το κοσμο. Τι πουλατε; Πνευμα; Αντε να κανετε κανενα μεροματο η να πουλησει ο μπαμπακας σας κανενα οικοπεδο & να δειτε τον κοσμο. Εγω ξερω οτι τοσο η κυρα μου τοσο & εγω δουλευουμε για το σημερα, το παιδακι μας προσπαθουμε να μεγαλωσουμε, ας ειναι καλα & οι γονεις μας, συνταξη δεν προκειται να παρουμε με τα 120-130 εποχιακα ημερομισθια. Εχουμε & οι δυο πτυχια, να τα φτυσω, & ελεημοσυνη δεν ζηταμε την παλευουμε καθημερινα & σεις θελετε ελεημοσυνες, περισοτερο απο τους Ελληνες για να δειτε τον κοσμο; Ντροπη σας, ξερεις τι ειναι να δουλευεις στα χωραφια απο τις 8 το πρωι στην υγρασια, με Αλβανους, Βουλγαρους, Αλγερινους & Μαροκινους & να σχολασεις στις 5, να πας σπιτι σου σαν το πουλι & μετα απο τις 7-11 να κανεις ιδιαιτερα Φυσικης; Περυσι επεσα απο την μηχανη, γιατι με πιασε ο υπνος & 3 μηνες μεροκαματο στις εληες δεν εκανα. Να το βρασω & το μεταπτυχιακο απο το Queen Mary's. Και εσεις θελετε ελεημοσυνη; Ελα στο νησι που ειμαι να βγαλεις κανενα μεροκαματο & μετα συνεχιζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hi Anonymous,
      I am running an orphanage for 40 children in a country that is also in complete social and economic meltdown, Zimbabwe.
      The couple from the Pin Project have been resident at my home for the last one and a half months. My experience of them is that they certainly are not "takers", in fact , they are the most "giving" people that I have had the pleasure of meeting in a long while. I have offered them a space to park their vehicle and sleep. In return, they have been assisting us in our garden where we grow everything to sustain the feeding of 50 people. They have been working with my children daily, even assisting with homework and dish washing.
      The future of this planet depends on our children, on a global scale, and if we are all prepared to "suffer" a little in ensuring the future of our children, this will be a wonderful, sustainable planet.
      I sympathise with you for your current situation, but let us not JUDGE others without the true knowledge of what they are doing!
      With love and kindness.
      Lucien Oosthuizen
      Ethandweni Children's Home
      Zimbabwe

      Διαγραφή
    2. Συμπάσχω κι εγώ μαζί σου!
      Μπορώ να φανταστώ την τρομερή ταπείνωση του να δουλεύεις στα χωράφια με Αλβανούς, Βούλγαρους, Αλγερινούς & Μαροκινούς.
      Μιά ανώτερη μορφή ζωής, όπως εσύ, να πέφτει στο επίπεδό τους...
      Κρίμα!

      Ευτυχώς που υπάρχουν και τα παιδιά του "The Pin Project" και βρήκες κάπου να ρίξεις τη χολή που έχεις μαζέψει μέσα σου.
      Τι σημασία έχει που δεν έχεις "μυρωδιά" για το ποιοί είναι, τι κάνουν και πως το κάνουν;
      Να ξεθυμάνεις εσύ αδερφέ κι όλοι οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν!

      Με συμπάθεια για την κατάντια σου!
      Νίκος.

      Διαγραφή
    3. Αξιολύπητε ανώνυμε,

      Καταλαβαίνω την κατάντια σου, που σίγουρα δε φαίνεται να πηγαίνει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Λογικό είναι, αν σκεφτεί κανείς πως έγραψες ό,τι σου ήρθε στο μυαλό για ανθρώπους που δε γνωρίζεις και έβγαλες το απωθημένο σου σε ανθρώπους που δε φταιν το παραμικρό για τη δική σου κατάντια. Εκτός αυτού, ακόμη και αφού έβγαλες το απωθημένο σου και ηρέμησες, δεν είχες καν την παλικαριά να ζητήσεις συγγνώμη που ξέσπασες σε λάθος άτομα.

      Αξιολύπητε ανώνυμε, δεν αισθάνομαι ότι εσύ με την εγωιστική ζωή που κάνεις (κρίνοντας απ' όσα έγραψες) προσφέρεις κάτι στην κοινωνία μας. Βέβαια, ξέρω πως υπάρχει η πιθανότητα να προσφέρεις και να μην το έγραψες. Πάντως όσα έγραψες είναι άχρηστα για όλους τους υπόλοιπους. Αντιθέτως, άνθρωποι σαν τα παιδιά του Pin Project είναι αυτοί που αλλάζουν σιγά-σιγά τον κόσμο μας.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε:

    Σε κανένα σημείο της ανάρτησης δεν γίνεται αναφορά για ελεημοσύνη. Η πρακτική του crowdfunding βασίζεται στην αμφίδρομη ανταλλαγή και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τον αιτών τη χρηματοδότηση. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η πρακτική αυτή είναι διεθνής και δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες.

    Σε κανέναν δε βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό και δεν έχουμε καμία απαίτηση από κανέναν. Επιπλέον, έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα.

    Όποιος νιώθει και μπορεί να συμμετάσχει είναι απολύτως ελεύθερος να το κάνει. Όποιος δεν θέλει ή για οποιονδήποτε λόγο αδυνατεί, δεν χρειάζεται να ασχολείται καν. Πόσο μάλλον να στολίζει με λίβελους, ειρωνείες και σκατά το όνειρό μας.

    Ο μοναδικός λόγος που βρήκαμε το κουράγιο και τα αρχίδια να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, ήταν ακριβώς για να ξεφύγουμε από τα σκατά που τύποι σαν και σένα είναι χωμένοι και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα. Κρίνοντας αυτό που κάνουμε από ζήλια και όχι από πραγματική αγανάκτηση, γίνεται φανερό πόσο κομπλεξικός, κακόβουλος και μίζερος μπορεί να γίνει κάποιος που δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι δε ζηλεύεις το ότι κάνουμε το γύρο του κόσμου αλλά το ότι είχαμε τα αρχίδια να τα παρατήσουμε όλα, να ρίξουμε μία μούτζα και να σηκωθούμε να φύγουμε. Κάτι δηλαδή που εσύ και όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις με σένα δεν μπορούν να κάνουν νιώθοντας υποτιμητικά που κάνουν αγροτικές εργασίες.

    Από πότε η αγροτική εργασία είναι μία εργασία που πρέπει να αποφεύγεται; Και από πότε είναι μία εργασία που πρέπει να την κάνουν μόνο Βούλγαροι, Αλβανοί κλπ Ξέρουμε πως είναι να μαζεύεις ελιές και το έχουμε κάνει επί 20ετία. Δεν νιώθουμε ξεχωριστοί και ούτε το διατυμπανίζουμε.

    Το τι σημαίνει επίδομα ανεργίας, επίσης το γνωρίζουμε καλά μιας και η Γεωργία ήταν άνεργη τον τελευταίο χρόνο. Ούτε εδώ πρωτοτυπείς λοιπόν στο λιβελογράφημά σου.

    Επιπλέον, να σου θυμίσουμε ότι στο Cape Agulhas, όπου το ταξίδι αναγκαστικά σταμάτησε λόγω απώλειας των διαβατηρίων, δουλεύαμε και οι δύο με 6 ευρώ μεροκάματο για 4 μήνες. Και μετά βγήκαμε και γράψαμε ότι ήταν οι πιο ευτυχισμένοι μήνες της ζωής μας μόνο και μόνο επειδή το τελευταίο που μας ένοιαζε ήταν τα χρήματα, τα οποία χρηματοδοτούσαν τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου (φαγητό & διαμονή). Τώρα αν εσύ έχεις να πληρώνεις δάνεια και πιστωτικές, είναι δικό σου πρόβλημα. Γιατί όταν υπάρχει όραμα, τα χρήματα έρχονται τελευταία..

    Το ότι στερείσαι οράματος, αρχιδιών και γενικότερου αυτοσεβασμού, είναι πρόβλημά σου και καλό θα ήταν να κρατήσεις τα προβλήματά σου για σένα.

    Για μία ακόμα φορά, να σου τονίσουμε ότι το crowdfunding είναι για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν. Και επειδή εσύ αντιμετωπίζεις τόσα προβλήματα και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που θα θέλουν να σε βοηθήσουν, σε προτρέπουμε να κάνεις και συ μία καμπάνια χρηματοδότησης για να μπορέσεις να ξεφύγεις από την αγροτική "εξαθλίωση".

    Τέλος, δε σου φταίει κανένας που αλλιώς φανταζόσουν τη ζωή σου κι αλλιώς σου ήρθανε. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και επιπλέον η τύχη βοηθάει τους ικανούς.

    Κλείνοντας, να σε ευχαριστήσουμε θερμά που με το ανώνυμο σχόλιό σου,εξέφρασες τη γνώμη πολλών (μέχρι και άτομα από τα σόγια μας). Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη να νομίζουμε ότι δε σκέφτεται έτσι ο μέσος Έλληνας αλλά απλά.. δε μας νοιάζει.

    Η ζωή είναι ένα κουτί γεμάτο σοκολατάκια. (Forrest Gump)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kala autos o nikos prepei na einai eunouxos. giati mas eipe 10 fores gia ta arxidia tou...

      Διαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    Φοβερός ο ανώνυμος!!!
    Πολύ καλά απαντήσατε παιδιά, αλλά πιο καλά τα είπαν οι φίλοι σας απ'την Ζιμπάμπουε!
    Και αν ο φίλος δεν κατάλαβε να του κανω μια γρήγορη μετάφραση.
    Λένε να μην κρίνουμε τους άλλους αν δεν ξέρουμε τι πραγματικά κάνουν, και πως τα παιδιά τους έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και σε εργασίες κάθε λογής, και αγροτικές, με μόνο αντάλλαγμα ένα χορό για να κοιμούνται και πάρκινγκ για το αυτοκίνητο!

    Παιδιά σας ευχόμαστε τα καλύτερα, καλή και ασφαλή συνέχεια στην περιπέτειά σας και φυσικά καλή επιτυχία στο crowdfunding!!!

    Στέργιος & Θάνος - Around the world on a Vespa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε,το ύφος που αντιλαμβάνομαι οτι έχεις γράφοντας το μύνημά σου,μου θυμίζει μια άλλη
    φιγούρα σίγουρα όχι ανθρώπινη,η οποία θεωρούταν ως ανώτερη προσπαθώντας να αλλάξει τον
    κόσμο από τα δεινά.Στη Γερμανία το 1940 έδρασε αυτή η "φιγούρα".

    Έτσι και εσύ,δίνεις αυτή την εντύπωση,ότι αν είχες τη δύναμη έστω για μια ημέρα,θα απάλλασες
    αυτή την κοινωνία από ανθρώπους που δεν έχουν τουλάχιστον πτυχίο του Queen Mary's.Έτσι η
    κοινωνία που θα ανέτρεφες τα παιδιά σου θα ήταν απαλλαγμένη από "Αλβανους, Βουλγαρους, Αλγερινους & Μαροκινους" και από ανθρώπους που "ανεβαζουν μια ιστορια & θελουν την ελεημοσυνη μας να δουν το κοσμο".

    Ευτυχώς για όλους μας,η ιστορία μας δίδαξε,οτι οι κοινωνίες απαλλάσονται από τέτοια κατακάθια και σιγά-σιγά μεγαλουργούν ανατρέφοντας συνειδήσεις που νοιάζονται για το κοινό
    καλό και δεν εμμένουν σε εγωκεντρικές -σαν και τη δική σου- συνειδήσεις.

    Θάνος vespa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eσείς νομίζετε ότι έχετε τα αρχίδια, επειδή παρατήσατε το τίποτα που είχατε, και πήγατε στην άκρη του κόσμου και επιπλέον θέλετε να συνεχίσετε τις βόλτες. Θα σας παραδεχόμουν περισσότερο αν δεν κάνατε τέτοιες κινήσεις, ούτε την κίνηση με τα μπλουζάκια, αν συνεχίζατε π.χ. να δουλεύετε στην Αφρική για να μαζέψετε ένα σεβαστό ποσό για να συνεχίσετε το ταξίδι. Καλώς ή κακώς το Crowdfunding είναι άγνωστη έννοια στην Ελλάδα και αυτά που προσφέρετε ως αντάλλαγμα είναι ευτελούς αξίας. Αν θέλετε στήριξη από ανθρώπους στο εξωτερικό, μάλλον δεν κάνατε καλά που ανεβάσατε στο δικό σας μεν μπλοκ, αλλά απευθύνεται σε ελληνικό κοινό, αφού ειναι γραμμένο στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητοί φίλοι Νίκο και Γιωργία μόλις διάβασα το πικρόχολο σχόλιο, θα περίμενα να μην ασχοληθείτε καν με τον ανώνυμο δύστυχο ο οποίος βρήκε διέξοδο μέσα από την μιζέρια του το να σας γράψει ότι έγραψε
    Πιθανότατα να λάβετε και άλλα τέτοια "γράμματα" γιατί σε λίγο δεν θα πολυδιαφέρουμε από τα πάμφτωχα μέρη που επισκέπτεστε, η μεσαία τάξη και στη χώρα μας εξαφανίζετε πλέον ταχύτατα
    Την επόμενη φορά σας περιμένω πιο ψύχραιμους και μεγαλόψυχους!
    Καλό Ταξίδι στα Όνειρά σας Φίλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tη ζωη μας την φτιαχνουμε εμεις. Την εξελισσουμε εμεις και λογοδοτουμε μονο στον εαυτο μας. Λαθη πολλά οπως και λαθος επιλογες πολλες αλλα απο καθε στραβο που συμβαινει μαθαινουμε να εξελισσομαστε. Ετσι και τα παιδια. Νικησανε το φοβο, νικησανε τη μιζερια των καιρων και την απαξιωση σε μια χωρα που οι ανθρωποι της την υποβαθμιζουν πρωτοι και καλυτεροι. Ανθρωποι οπως ο κυριος στο πρωτο σχολιο καθρεφτιζουν ολον τον μικροψυχισμο και τον φθονο. Να ψοφισει η κατσικα του γειτονα ,ετσι. Φιλε μου κλεισε τηλεοραση,ανοιξε τα ματια σου και βρες τροπο να καλυτερεψεις τη ζωη σου. Μη σου φταινε παντα οι αλλοι. Δουλευω σε 2 δουλειες αλλα αυτο δεν με κουραζει, γιατι επιλεγω οπως τα παιδια να "φευγω", καθως εχω υπερνικησει το φοβο του αγνωστου και τωρα που? και τωρα τι? Και πως? Δεν υπαρχουν απαντησεις απλα επιλεγεις να το ζεις. Αν δεν εχεις φυγει ποτε απο το χωριο σου δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις ποτε πως ειναι να εισαι ελευθερος.
    Τα παιδια το προσπαθουν. Και καλα κανουν. Και μπραβο τους που εχουν το θαρρος και λενε οποιος ΘΕΛΕΙ ας συνεισφέρει σε αυτο που για μας σημαινει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Συνεισφέρω και ας μη μου περισσεύουν. Γιατι θέλω μια Ελλάδα με 100.000 Νίκους και Γεωργίες, Ηλίες, Άκηδες και Βούλες σε όλον τον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ τον Ακη και την Βούλα που με έμαθαν να ταξιδεύω... Ευχαριστώ παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδια μπραβο!λοιπον μου δωσατε μια ιδεα!!! θελω να παρω ενα κοτερο και τα λευτα του μπαμπα δεν μου φτανουν!θα κανω ενα κοινωνικο πειραμα!Crowdfunding λοιπον για να μου δωσουν τα κοροιδα λευτα και εγω να ψωλαρμενιζω!και θα ειμαι και μαγκας γιατι θα εχω ριξει μια μουτζα πισω μου,θα φυγω στα δυσκολα απο την χωρα(σαν δειλος κ ανικανος να τα βγαλω περα).οποτε δεν θα κατσω να παλεψω την κριση! ουτε θα δουλεψω! κα θα ζω στην υγεια των κοροιδων!θα κλεγομαι στα περιοδικα για να δωσω συνεντευξη,θα πουλαω μουρη και θα νιωθω βασιλιας.ε? δεν ειναι κοινωνικο πειραμα που τα ζωα θα με ταιζουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα κόμπλεξ μερικών δεν έχουν όρια..την καλύτερη δουλειά έχουν κάνει τα παιδιά και φύγανε από έναν τόπο με μαζική παραγωγή ζηλόφθονων , κακεντρεχών , και κλασσικά ασυνείδητων οντοτήτων..φίλέ ανώνυμε μάζεψε τους ομοίους σου και κάντε ένα crowdfunding να μαζέψουμε ότι μπορούμε οι υπόλοιποι να πάρετε μπούλο απ το ελλαδιστάν μπας και αρχίσουν να στρώνουν τα πράγματα..το κατηγορώ είναι πολύ εύκολο εκ του ασφαλούς και απ τα λόγια σου δε θα μου έκανε εντύπωση να άκουγα οτι είσαι και επί έτη ψηφοφόρος των εκάστοτε κυβερνήσεων - μην πώ και νεοναζιστικού κόμματος αν βασιστώ σε όσα λες για τους κατώτερους σου φυσικά βούλγαρους και αλβανούς - αλλά φυσικά εσύ είσαι από αυτούς που δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη κι απλά κράζουν και θεωρούν δειλούς αυτούς που κυνηγούν τα όνειρα τους. συνέχισε να βλέπεις το δέντρο και να αγνοείς το δάσος , συνέχισε να κλαίγεσαι και να κατηγορείς αυτούς που δεν φέρουν καμία ευθύνη για το χάλι σου και επ ουδενί μην διανοηθείς να αναλογιστείς τις δικές σου ευθύνες για την όλη σου κατάσταση την οποία καταριέσαι..λιβ γιορ μυθ ιν γκρι , ελληναριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή