ποιοι είμαστε

Νίκος Δημητρίου

Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1983 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Όπως συνηθίζει να λέει, "έκανα 7 χρόνια διακοπές στην Αθήνα (Οικονομικό Νομικής), τη Σκύρο (Πολεμικό Ναυτικό) και το Warwick (MSc)" και από τα 24 του όργωσε τις αποθήκες σε απόσταση μισής ώρας από το σπίτι του. Ασχολείτο επαγγελματικά με το Warehouse & Logistics Management (ελληνιστί μπακαλόγατος) και μετά από αμέτρητες προσπάθειες να ξενιτευτεί (έχει στείλει βιογραφικά και έχει δεχτεί αρνητική απάντηση σε Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ινδία και Κύπρο) τελικά έμπλεξε σε μία ιταλική πολυεθνική όπου κατάφερε να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα του ενός χρόνου.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός. Μόλις έκλεισε τα 28, του καρφώθηκε μία ιδέα, να κάνει το γύρο της Αφρικής.. για αρχή τουλάχιστον. Λίγο το ανήσυχο πνεύμα, λίγο η αγάπη του για τα ταξίδια, λίγο η γενικότερη τάση για πάσης φύσεως αποδράσεις, λίγο η έντονη συναναστροφή του με άτομα του ίδιου επιπέδου (βλέπε παρακάτω), λίγο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λίγο οι κοινωνικές συμβάσεις και στερεότυπα που καθόλου δεν αντέχει και κάπου στα μέσα Σεπτέμβρη του 2011 πήρε τη μεγάλη απόφαση να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να αποδράσει από τη γυάλα που τον περιέβαλλε. Φυσικά, το ταξίδι ήταν απλά η αφορμή..
Γεωργία Μιχελή

Γέννημα-θρέμμα Ευβοιώτισσα. Γεννήθηκε τον Μάρτη του 1983 και μεγάλωσε στο Αλιβέρι μέχρι τα 18 της, οπότε και το εγκατέλειψε για να κάνει τις δικές της διακοπές στην Καβάλα. Έχει σπουδάσει Τεχνολογία Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου και όπως είναι φυσικό δεν εξάσκησε ποτέ αυτό που σπούδασε. Τα τελευταία 4 χρόνια έφαγε τα νιάτα της -στην κυριολεξία- ως αναλύτρια ποιοτικού ελέγχου σε οινοποιητική μονάδα στην περιοχή της Χαλκίδας.

Το ονειρό της από μικρή ήταν να κάνει το γύρο του κόσμου. Αλήθεια! Το πίστευε όταν το έλεγε, αλλά το να πάρει ένα τζιπ και να γυρίσει τον κόσμο, δεν το είχε σκεφτεί. Τα παιχνίδια της μοίρας κανείς δε τα γνωρίζει αλλά αυτό που λένε για το πεπρωμένο μάλλον βρήκε εφαρμογή στην περίπτωσή της. Το ένα ανήσυχο πνεύμα συνάντησε το άλλο και μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με τον Νίκο, τελικά το όνειρό της έφτασε να γίνει πραγματικότητα. 
"Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει." 

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα