Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Do you have a ΘουΔουΚι?

Ώρα 7:00 πρωί Κυριακής, χτυπάει το κινητό. 

-It is the police.. you have a Suzuki?
-Yes..
-Where are you?
-In a hostel..
- Please come.. your car is stolen..

Σε ένα λεπτό είχαμε κατέβει κάτω. Επίτηδες είχαμε μείνει σε hostel ακριβώς πάνω από τον παρκαρισμένο Ζήκο. Λες και το ξέραμε.


Παγώσαμε στην εικόνα. Οι αστυνομικοί ευτυχώς μιλούσαν άπταιστα αγγλικά. Μας έδειξαν το αυτοκίνητο. Το πίσω αριστερό τζάμι ήταν σπασμένο και έλειπαν η τσάντα με τις φωτογραφικές μηχανές, η τσάντα με το Laptop, τους σκληρούς δίσκους, το δεύτερο GPS και τα κυάλια. Ότι πιο ακριβό και πολύτιμο είχαμε δηλαδή.

Οργή, αγανάκτηση, απόγνωση. Μικρές δόσεις από αυτό το εκρηκτικό μιξ μας διαπέρασαν και το μοναδικό που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε ήταν να βάλουμε τα κλάματα.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το σκωτσέζικο ντους. Οι ασφαλίτες είχαν δει και κυνηγήσει τους ληστές, οι οποίοι το έβαλαν στα πόδια και πέταξαν όλα μας τα υπάρχοντα στο δρόμο. Οι αστυνομικοί τα μάζεψαν και μας πήραν κατευθείαν τηλέφωνο (για καλή μας τύχη είχαμε αναγνωριστικό ταμπελάκι με τα στοιχεία μας στην τσάντα του laptop, δώρο της φίλης μας Αγγελικής). Μας πήγαν στο αυτοκίνητο τους και ανοίγοντας το πορτ-μπαγκαζ , πήγε η καρδιά μας –προσωρινά- στη θέση της. Όλες μας οι τσάντες ήταν εκεί. 

Τυχεροί μέσα στην ατυχία μας θα σκεφτείτε. Ναι αλλά είχαμε και συνέχεια. Οι ασφαλίτες μας είπαν να πάμε να δηλώσουμε το συμβάν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπως και κάναμε. Εκεί πέσαμε σε έναν χαμογελαστό νεαρό ο οποίος  ανέλαβε την αυτοψία-καταγραφή. Και ενώ πλέον η μοναδική μας ανησυχία ήταν που και πότε θα επισκευάσουμε το σπασμένο παράθυρο αλλά και πως θα κυλήσει η Κυριακή μέχρι την επόμενη εργάσιμη, η λύση βρέθηκε άμεσα.

Μόλις τελειώσαμε την γραφειοκρατία με τον ευγενικό αστυνομικό, του ζητήσαμε να μας δώσει πληροφορίες για συνεργείο που να επισκευάζει παρ-μπριζ. Μας έδωσε τις διευθύνσεις της τοπικής Carglass και είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας η οποία μας χαμογέλασε ακόμα μία φορά. Κυριακή πρωί η Carglass λες και μας περίμενε (την είχε την κινησούλα της βέβαια γιατί είμασταν το τρίτο αυτοκίνητο με σπασμένο τζάμι μέσα σε 20’). Λίγο με νοήματα, λίγο με σπαστά αγγλικά, ο εξυπηρετικότατος Ισπανός υπάλληλος μας είπε ότι αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα ο Ζήκος θα είναι και πάλι αρτιμελής. Επιπλέον δέχτηκε να αφήσουμε το αυτοκίνητο σήμερα εκεί και να το παραλάβουμε έτοιμο αύριο.

Έτσι μας έφυγε το βάρος ενός αυτοκινήτου με σπασμένο παράθυρο και συνεχίσαμε την ημέρα μας στην κατά τα άλλα ηλιόλουστη Βαρκελώνη. 

Ακόμα δεν ξέρουμε πως να νιώσουμε. Η ασφαλίστρια που καλέσαμε άμεσα μας είπε ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε τη θραύση κρυστάλλων σαν κάλυψη δεν δικαιούμαστε κάτι, οπότε το κόστος μας βαραίνει εξ’ ολοκλήρου. Τουτέστιν 184 ισπανικά ευρώ. Από την άλλη όχι μόνο βρήκαμε τα κλεμμένα ΑΜΕΣΑ αλλά λύσαμε και το πρόβλημα ενός αυτοκίνητου με σπασμένο τζάμι επίσης ΑΜΕΣΑ. Οι ασφαλίτες μας είπαν ότι γενικώς η περιοχή ήταν περίεργη και ότι ο Ζήκος έμοιαζε με θησαυρό. Κι όμως είχαμε παρκάρει μόλις 100 μέτρα από την κεντρική παραλιακή λεωφόρο της Βαρκελώνης, πιο κέντρο δεν γινόταν. Επιπλέον λόγω του Grand Prix που ελάμβανε χώρα το Π-Σ-Κ, η πόλη έσφυζε από ζωή και αμέτρητους τουρίστες.

Δε θα πούμε ότι η πόλη είναι αφιλόξενη, αλλά μία πικρία μας έμεινε. Και κάτι αστείο για το κλείσιμο έτσι για να ευθυμήσουμε. 

Τη θτιγμή που μαθ κάλεθε ο Ιθπανόθ αθφαλίτηθ για να μαθ πει για την κλοπή μαθ ρωτούθε επίμονα χωρίθ να μπορούμε να καταλάβουμε.. μετά το πιάθαμε το «αθτείο»..

-Do you have a ΘουΔουκι?
-Sorry?
-You have a ΘουΔουκι?

Νομίζουμε ότι το πιάνετε το αθτείο.. οι Ισπανοί προφέρουν το Σ ως Θ..

4 σχόλια:

  1. Πω ρε λαχτάρα!!! Εδώ στην Ελλάδα σου συμβαίνει και πελαγώνεις! Φαντάσου να είσαι σε άλλη χώρα όπως εσείς! Ευτυχώς όμως, άλλες χώρες (λυπάμαι που το λέω), σε κάποια πράγματα, δεν είναι σαν στην Ελλάδα κι ευτυχώς για εσάς δηλ.!

    Η τύχη ήταν με το μέρος σας και μάλλον έτσι πρέπει να εκλάβετε το γεγονός! Προχωράτε ακάθεκτοι!!!

    Βουρ θτον πατθά!!!! χαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω ρε γμτ! Έχει εγκληματικότητα στην Ευρώπη. Κι οι γονείς μου που γυρνούσαν με το βανάκι τους πριν πολλά χρόνια, την είχαν πάθει στη Γαλλία.

    Καλά, μη μασάτε! Αφού βρήκατε και τα πράγματα, τέλος καλό, όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλος καλό, όλα καλά!
    Έχετε άστρο κι αυτό είναι το θετικό της ιστορίας!

    Μπράβο στους Ισπανούς αστυνομικούς για την ετοιμότητα και την ευγένειά τους! Πολύ θα 'θελα να πω το ίδιο και για τους δικούς μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή