Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Μην είσαι πια λαθρεπιβάτης. Πάρε και συ ένα εισιτήριο!


Αγαπημένοι μας λαθρεπιβάτες, 

Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, από τον Απρίλιο του 2012 που ξεκίνησε αυτό το απίθανο ταξίδι στον κόσμο, μοιραστήκαμε μαζί σας χαρές, λύπες, συγκινήσεις, εικόνες, εμπειρίες όλα μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του παρόντος ηλεκτρονικού ημερολογίου (blog). 

Όλα αυτά τα χρόνια, συγκροτήθηκε ένα κοινό που αγκάλιασε και τελικά αγάπησε αυτό που κάνουμε και την αγάπη αυτή μας την έδειξε έμπρακτα πολλές πολλές φορές. Ένας αγαπημένος μας φίλος, ο κύριος Νίκος από την Αθήνα, αποκάλεσε το κοινό αυτό "λαθρεπιβάτες" το οποίο κάθονταν στη θέση του συνεπιβάτη ξεκλέβοντας κάθε φορά ματιές και εμπειρίες.

Η επικοινωνία και ταυτόχρονα το μέσο που μας ενώνει μέχρι τώρα, είναι αυτός ο ιστότοπος τον οποίο έχουμε στήσει εμείς οι ίδιοι, είναι δωρεάν και αρχικά ξεκίνησε για να ενημερώνονται κυρίως οι οικογένειές μας και οι κοντινοί μας φίλοι. Οι λαθρεπιβάτες κάποια στιγμή αυξήθηκαν αρκετά αλλά το παρόν ημερολόγιο παρέμεινε το ίδιο ανανεώνοντας απλά το υλικό με νέες ιστορίες και φωτογραφικά άλμπουμ. Σε πείσμα των καιρών και φυσικά λόγω ιδεολογίας, κοσμοθεωρίας και αθεράπευτου ρομαντισμού έχουμε ηθελημένα μείνει εκτός των κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter, instagram κλπ) που σε υπερθετικό βαθμό έχουν μπει στις ζωές των περισσοτέρων αρνούμενοι πεισματικά να κάνουμε το βήμα "εμπρός" που -όπως διατείνονται οι πιο φανατικοί- θα διευκόλυνε το διαμοιρασμό της συνολικής εμπειρίας "σπρώχνοντας" τις κοινοποιήσεις μας πιο μακρυά. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και ποτέ δεν σκεφτήκαμε πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι πινεζοϊστορίες μας αφού πρόθεσή μας ήταν απλά η δημοσίευσή τους και τίποτε παραπάνω. 

Μία ωραία πρωία, οδηγώντας σε μία από τις βαρετές ευθείες στην πολιτεία της  Utah, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, πήραμε την απόφαση να κάνουμε τελικά ένα επικοινωνιακό βήμα υιοθετώντας όμως τον πιο παραδοσιακό τρόπο, από αυτόν που ξεκίνησαν όλα, αυτόν της τυπογραφίας. Το αν είναι βήμα εμπρός ή βήμα πίσω θα το κρίνετε εσείς μιας και γνωρίζετε πλέον την ποιότητα της γραφής μας, το ύφος μας, τις προθέσεις μας και φυσικά τα κίνητρά μας τα οποία είναι περισσότερο διαποτισμένα με παιδική αφέλεια παρά με ψυχρή λογική.

Εδώ και ένα μήνα, από τη στιγμή που αποφασίσαμε την επικοινωνιακή μας έκθεση και την αλλαγή στον τρόπο που επικοινωνούμε το ταξίδι, κάτσαμε και στήσαμε ένα έντυπο το οποίο φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε να ταχυδρομούμε με το νέο έτος.

Το έντυπο αυτό θα είναι 8σέλιδο, θα έχει 10-12 στήλες με αυθεντικό ταξιδιωτικό υλικό (την κλασσική πινεζοϊστορία, συνεντεύξεις ντόπιων, ταξιδιωτικό οδηγό, συνταγές μαγειρικής, αξιολογήσεις προϊόντων κλπ), θα είναι διμηνιαίο και θα έχει ετήσια συνδρομητική βάση. 

Η τιμή για 6 τεύχη τον χρόνο θα είναι 2.50 ευρώ το μήνα, όσο κοστίζει περίπου ένα εισιτήριο για τη δημόσια συγκοινωνία. Με 2.50 ευρώ μπορείτε να προαγοράσετε το δικό σας εισιτήριο και να μπείτε πλέον στη θέση του οδηγού ταξιδεύοντας μαζί μας σταθερά κάθε δύο μήνες!

Επειδή όμως το project αυτό συνεπάγεται έξοδα κίνησης (γραφίστας, τυπογραφείο και ταχυδρομείο) και για να καταστεί οικονομικά βιώσιμο, οφείλουμε να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό συνδρομητών πάνω από τον οποίο θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα ενώ παράλληλα θα δοθεί κάποια ώθηση στα ταμειακά μας διαθέσιμα. Ο μαγικός αριθμός που θα μας επιτρέψει να πάμε στο τυπογραφείο, είναι 120

Η πρώτη φάση λοιπόν μετά την παρούσα ενημέρωση, είναι η δυναμομέτρηση του ενδιαφέροντος για την νέα μας πρωτοβουλία. Δίνουμε χρονικό περιθώριο 11 ημερολογιακές ημέρες μέχρι και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, στείλτε μας ένα email στο γνωστό thepinproject@hotmail.com και ενημερώστε μας για τις προθέσεις σας. Αν καταφέρετε να πείσετε και φίλους σας, βάλτε κι αυτούς στο λογαριασμό και ενημερώστε μας συνολικά. Παράλληλα, και για να είναι πιο διαυγής η βολιδοσκόπηση αυτή, κάντε την επιλογή σας επάνω δεξιά στο blog, στη δημοσκόπηση που έχουμε ανοίξει, έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για όλους.

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, και με την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρωθεί 120 και ένας συνδρομητές, θα δώσουμε άλλη μία διορία 10-12 ημερών για να μας στείλετε τις διευθύνσεις σας και να κάνετε την κατάθεση των χρημάτων. Για λόγους απλοποίησης της διαδικασίας πληρωμής, φυσικά και δεν πρόκειται να σας βάλουμε στη διαδικασία να πηγαίνετε στην τράπεζα κάθε μήνα για να κάνετε μία κατάθεση των 2.5 ευρώ. Αντί αυτού και προκειμένου το εκδοτικό μας project να πάρει σάρκα και οστά κατόπιν δικής σας ετυμηγορίας, καλείστε να κάνετε μία κατάθεση των 30 ευρώ ή δύο τμηματικές των 15 ευρώ αναγράφοντας τη διεύθυνσή σας στα σχόλια της κατάθεσης κλειδώνοντας έτσι το εισιτήριό σας.


Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με ΥΓΕΙΑ και αναμένουμε νέα σας!Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γεωργία & Νίκος

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτική ιδέα! Μακάρι κάποια στιγμή να πάρει σάρκα και οστά και να μυρίζουμε ταξιδιωτικό χαρτί στα χέρια μας!!
    Καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και όρεξη -όπως πάντα- φιλαράκια! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή