Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

100 ημέρες μετά..

Από Τέμα..

100 ημέρες από την αναχώρηση και με το κοντέρ να έχει σταματήσει στα 11.886 χιλιόμετρα, η τελευταία πινέζα μπήκε στην Τέμα, το λιμάνι της Γκάνας. Από σήμερα και για τις επόμενες περίπου 20 ημέρες, ο Ζήκος θα ταξιδέψει ολομόναχος εντός κοντέινερ από την Γκάνα για τη Νότια Αφρική. Για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες αποχωριζόμαστε το "σπίτι" μας και βρίσκουμε νέα στέγη σε ένα hostel στο Κέιπ Τάουν.


.. στο Κέιπ Τάουν


Το ξέρουμε από τώρα ότι θα μας λείψει ο Ζήκος και η καθημερινή περιπέτεια στους δρόμους. Το ξέρουμε ότι θα βαρεθούμε περιμένοντας. Το ξέρουμε ότι θα βαρεθείτε περιμένοντας. Το ξέρουμε ότι στο μέλλον ίσως και να το μετανιώσουμε που δεν επιλέξαμε την οδική κάθοδο προς νότο.


Καλό ταξίδι Ζήκαρε!
 
Με την παραλαβή του αυτοκινήτου προς τα τέλη Αυγούστου, θα συνεχίσουμε βάση αρχικού σχεδίου προς Ναμίμπια, Μποτσουάνα κλπ.





Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλές διακοπές σε όλους!


7 σχόλια:

  1. Kαλο ταξιδι παιδια, προσοχη στην Ν. Αφρικη (Νοτια Αφρικη δεν ειναι το Κaap stad/cape town), με την μεγαλιτερη συγκεντρωση λευκων. Ισως μια απο τις πιο ομορφες χωρες, αλλα τι να το κανεις οταν σκοτωνωνται 50+ την μερα. Βεβαια ειναι η οργη χρονων του apartheid.
    Kαλη δυναμη, αν δεν εχετε χαπια για μαλαρια, με 3 καθαριζεις, δεν θελει ουτε θεραπειες ουτε βδομαδες να τα παρνετε! Μπαινες σε καποιο φαρμακειο & τα παιρνεις. Καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές, μόνο που δεν καταλάβαμε τι εννοείς για τα χάπια με τη μαλάρια?
    Έχεις επισκεφτεί πρόσφατα τη Νότια Αφρική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χόρτασαν τα μάτια μου φωτογραφίες!
    Πανέμορφο το πέρασμά σας από την Γκάνα!
    Περιμένω πως και πως την ιστορία!!!

    Καλή περιήγηση στη Νότια Αφρική!
    Πολλά φιλιά απ' την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν 2 χρονια, στις πολεις δεν τα χρειαζεσαι, σε περιοχες οπως Kruger & Hluhluwe-Umfolozi η Swatziland (μια μπανανοδημοκρατια)χρεαιζεσαι. Η πλακα ειναι οτι και σε πολλα καταλυματα σ'αυτες τις περιοχες χρησιμοποιουν τις αντικουνουπικες ταμπλετες οπως στην Ελλαδα. Οι Δυτικοευρωπαιοι που ηταν μαζι μας κανανε θεραπεια, για καιρο πριν & μετα. Η Lariam η Malarone, εμεις αφου δεν μπορουσα να τα χρεωσω στον ασφ. φορεα μου, καπου διαβασα αλλα δεν θυμαμαι που, οτι στην Ν. Αφρικη ειναι πολυ φτηνοτερα. Δεν θυμαμαι να μου το ειπανε εκει! Ας ειναι πρωτο βραδυ (απογευμα! βραδυ μετρημενος κοσμος κυκλοφορει) μπηκαμε σε ενα φαρμακειο στην Pretoria & τα ζητησαμε & μας εδωσαν 3/ατομο. Με < €10 καθαρισαμε σε 24ωρες καθαρισαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χορτάσαμε φωτογραφίες, καλή συνέχεια παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή