Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Πέντε οχήματα που θα πληρώναμε για να τα δούμε να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο"

 
Στις 15 Αυγούστου η Αμερικάνικη ιστοσελίδα περιπέτειας και ταξιδιών ExpeditionPortal.com δημοσίευσε ένα παράξενο διαγωνισμό με θέμα "Five Vehicles We Would Pay to See Travel the World" (= Πέντε οχήματα που θα πληρώναμε για να τα δούμε να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο).


Θέλοντας να σαρκάσει τη μόνιμη επιλογή Land Rover και Land Cruiser από τους "εραστές" της περιπέτειας και των ταξιδιών, οι editors έφτιαξαν μία περίεργη λίστα αποτελούμενη από 5 αυτοκίνητα (συν ένα μπόνους) για τα οποία θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν συμβολικά $100 προκειμένου να τα δουν να παίρνουν μέρος σε μία μεγάλη περιπέτεια ανά τον κόσμο. 

Η λίστα περιελάμβανε τα εξής αυτοκίνητα: 

1. Range Rover MKIII
2. Toyota RAV4 2door AWD
3. Mercedes-Benz 240D
4. Honda Element AWD
5. Suzuki Grand Vitara 2gen

και bonus μία Lotus Elise!

Μοναδική προϋπόθεση ήταν να έχει γίνει ή να είναι σε εξέλιξη ή να σχεδιάζεται ένα overland ταξίδι με ένα από τα παραπάνω οχήματα. 


Range Rover
Mercedes-Benz 240D
Toyota RAV4












Δεν χάσαμε την ευκαιρία και αμέσως στείλαμε συμμετοχή μόνο και μόνο για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και για να κατανοήσουμε τελικά πως οι Αμερικάνοι αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα των τετρακίνητων αλλά και των ταξιδιών περιπέτειας με κάτι άλλο εκτός από Jeep, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser και πάει λέγοντας.


Honda Element
Suzuki Grand Vitara
Lotus Elise


Μετά από σχεδόν πέντε μήνες λάβαμε απαντητικό email ότι ο Ζήκος μας είναι το όχημα που προκρίθηκε έναντι των υπολοίπων μιας και βρίσκεται σε roadtrip διαρκείας εδώ και 7 μήνες (άσχετο άμα οι ιδιοκτήτες του έχουν ξεμείνει από διαβατήρια τους τελευταίους τρεις μήνες..)

Από τη μεριά μας, θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτό το "βραβείο" στους μηχανικούς μας Κυριάκο Αθανασίου (Ιστιαία) και οικογένεια Κακαβά (Χαλκίδα), στη μεγάλη off-road κοινότητα του VitaraClub και σε όλους όσους πίστεψαν και συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό το ταξίδι!


Στις 11 Δεκεμβρίου, η εν λόγω ιστοσελίδα αφιέρωσε ένα άρθρο στο ταξίδι μας (το κείμενο είναι δικό μας) και ταυτόχρονα μας κατέθεσε το έπαθλο των $100.


Να είμαστε καλά να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να γεμίσουμε 100δόλαρα σε εικόνες και όχι σε χαρτονομίσματα!!!

3 σχόλια:

  1. Σε παράφραση της διαφήμισης της Mastercard: 1ο βραβείο διαγωνισμού "Πέντε οχήματα που θα πληρώναμε για να τα δούμε να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο": αξία $100. Εικόνες και ιστορίες που μας γεμίζετε: αξία ανεκτίμητη!!!

    Keep rolling!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!Από δω και πέρα μόνο καλά κι ευχάριστα και γρήγορα με τα διαβατήρια στο χέρι για να συνεχίσετε το όνειρό σας :) Εμείς είμαστε μαζί σας έστω και διαδικτυακά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή