Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τι θα μας λείψει; Και τι δε θα μας λείψει..

Λίγο πριν την αναχώρηση και με το χρόνο πλέον να κυλάει αντίστροφα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία λίστα με τα πράγματα που πραγματικά θα μας λείψουν από την Ελλάδα και την καθημερινότητα μας.

Οι οικογένειές μας και οι φίλοι μας (κοντινοί και μακρινοί) φυσικά και είναι πρώτοι στη λίστα αυτή αλλά τελικά τι άλλο μας κρατούσε τόσα χρόνια στην Ελλάδα; Τι ήταν αυτό που μας έκανε να αναβάλλουμε ξανά και ξανά την μεγάλη απόφαση; Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μία λίστα, η οποία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν με το καλό -και αν κάποτε- επιστρέψουμε πίσω στα πάτρια εδάφη:

1. Τα τσιπουράδικα & ουζερί της Χαλκίδας.

2. Οι διακοπές στη Γαύδο. Πέρυσι δώσαμε την υπόσχεση η Γαύδος να γίνει το μόνιμο νησί των διακοπών μας και λυπούμαστε πολύ που τελικά δε θα μπορέσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση αυτή.

3. Οι καφέδες, τα ποτά και τα τσιγάρα στο γνωστό "Ταφ" στη Χαλκίδα. Δεν είναι μπαρ, δεν είναι κλαμπ, δεν είναι καν μαγαζί.. μια προβλήτα είναι που έχει σχήμα Τ και αράζουν τα ρυμουλκά και με ένα σάλτο μέσα σ'αυτά έχεις τη θάλασσα στα πόδια σου.. μοναδική αίσθηση & αισθητική..

4. Τα καλοκαίρια στη Ν. Εύβοια για ελεύθερο κάμπινγκ.

5. Η vespa μας!!!

6. Τα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα στη Δάφνη, τα τρικούβερτα τσιμπούσια και η ντουζιέρα-παραβάν.



Και για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο, παρακάτω ακολουθεί και μία λίστα με αυτά που δε θα μας λείψουν καθόλου:



1. Τα ελληνικά ΜΜΕ στο σύνολό τους και όλοι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε αυτά.

2. Η ελληνική τηλεόραση συγκεκριμένα.

3. Όλοι οι ψεύτες, οι χέστες και οι κλέφτες που μας περιέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια στην εργασία μας, στις παρέες μας, στις παραλίες που κατασκηνώναμε, στις ζωές μας τις ίδιες.

4. Η ρουτίνα του μισθωτού αυτή καθεαυτή. Ειδικά αυτό το "Καλό Σαββατοκύριακο" που ανταλλάσουμε όλοι με τόση απλότητα τα μεσημέρια της Παρασκευής, ποτέ δεν το καταλάβαμε.

5. Τα ασανσέρ, οι κυλιόμενες, τα λεωφορεία, τα ρολόγια, τα διόδια, οι τράπεζες, οι εφορίες.. όλα τα έσω- και έξω- θεσμικά εμπόδια που εναλλάσσονται στην καθημερινότητά μας και τα οποία, τελικά, για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικά.. το κρίμα όμως είναι ότι έχουν γίνει αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας.. και αν δεν ξυπνήσεις με μια σφαλιάρα, ίσως να μην ξυπνήσεις πότε.


6. Το greek lifestyle, οι celebrities, το star system. Πότε δεν το καταλάβαμε, ποτέ δεν το αποδεχτήκαμε, ποτέ δεν το υιοθετήσαμε αλλά ποτέ δε μπορέσαμε και να το αποφύγουμε γιατί απλά είναι παντού. Μπορούμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για αυτό το τσίρκο, αλλά θα περιοριστούμε στο να εκφράσουμε την απέραντη ευτυχία μας που τα αφήνουμε όλα πίσω.



2 σχόλια:

  1. Σε μένα θα λείψουν δύο πράγματα... Ο Νίκος η Γιωργία και 1000000 στιγμές που έχω να θυμάμαι μαζί τους... καλούς δρόμους να χετε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λιγες ωρες το ονειρο αρχιζει να γινεται πραγματικοτητα.Καλες εμπειριες παιδακια!καποια πουλια τραγουδουν για λευθερια και καποια ΦΕΥΓΟΥΝ και ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή